Technogym lanceert loopband geheel interactief met persoonlijke muziek - Running Music

Januari 2016, Maussen Communications & Public Relations
Technogym, de toonaangevende producent van design en technologisch gedreven fitnessapparatuur, lanceert tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas een nieuwe loopband. Deze loopband is ’s-werelds eerste interactieve muzikale loopband met revolutionaire technologie die het hardloop ritme van de renner herkent en op basis daarvan een gepersonaliseerde interactieve muzieklijst samenstelt om de ervaring van de renner te vergroten. Aan de hand van de ‘Running Music’ functie kan de gebruiker luisteren naar zijn favoriete muziek in zijn gekozen genre; Vervolgens selecteert de loopband automatisch geschikte muziek die overeenkomt met de hoeveelheid stappen per minuut, waardoor een gepersonaliseerde soundtrack wordt gecreëerd.

‘Running Music’ is onderdeel van het Technogym MyWellness cloud digitale platform, waar gebruikers een heuse gepersonaliseerde training kunnen ervaren, zowel in als buiten de sportschool. Je krijgt toegang tot de MyWellness via de mobile app en door UNITY, de eerste android console display op de Technogym cardio trainingsapparatuur. Door in te loggen op UNITY krijgt de gebruiker toegang tot zijn of haar eigen profiel en persoonlijke training programma’s, favoriete entertainment opties en nu dus ook muziek.

Naast de lancering van de ‘Running Music’ functie presenteert Technogym tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas alle functies van de MyWellness digital platform inclusief ‘MyRunning Logbook’.

MyRunning Logbook is één van de exclusieve UNITY applicaties waardoor gebruikers hun favoriete hardlooproute op de loopband kunnen nabootsen. Ook kunnen gebruikers zichzelf uitdagen door prestaties te vergelijken met hun buitenprestaties aan de hand van de app.

“De UNITY console van Technogym biedt een revolutionaire en innemende trainingservaring,” zei Nerio Alessandri, President en oprichter van Technogym. “Door het aanbieden van een gepersonaliseerd trainingsprogramma is het mogelijk apps en apparaten van een derde partij te gebruiken om de muzieklijst van de gebruiker te personaliseren.”

Mensen die de Technogym stand bezoeken zullen een unieke kans hebben zich onder te dompelen in de Technogym Ecosysteem met verbonden apparatuur, diensten, content en programma’s. De “Wellness on the Go” filosofie van Technogym wordt gedreven door de inzet van technologie, innovatie en oplossingen, waardoor een unieke ecosysteem wordt gecreëerd voor een holistische wellness lifestyle. Door samen te werken met toonaangevende health en fitness apps en producten, verzekert Technogym de consument dat met zich met hun wellness programma’s overal en altijd kan aansluiten bij meerdere online platforms. Ook in Nederland bestaat er natuurlijk de mogelijkheid om deze allernieuwste toepassingen te testen.

Meer informatie en beeldmateriaal vindt u in onze online press room.

AkzoNobel logo
Avontuur logo
Ex-smokers logo
De Wakkere Muis logo
Lexa.nl logo
Mountain Media logo
Nuon logo
Peugeot logo
Staples logo
Studentalent logo
Technogym logo