Selexyz en De Slegte vanaf 27 juni ‘Polare’

Juni 2013, Maussen Communications & PR | PR bureau Amsterdam
Donderdag 27 juni maakt het vraagteken op de gevels van tientallen boekwinkels in Nederland definitief plaats voor een nieuw logo en een nieuwe naam: ‘Polare’. De officiële lancering van het merk vormt een belangrijke mijlpaal na de vorig jaar gerealiseerde fusie van boekwinkels Selexyz en De Slegte. De nieuwe webwinkel www.polare.nl, alsook de gratis app, gaan een strategisch onderdeel uitmaken van het nieuwste boekwinkelconcept in de Benelux.

Polare vervult functie van Poolster

CEO Paul Dumas: “De naam Polare is geïnspireerd op de Poolster: ‘Stella Polare’. Een heldere en betrouwbare ster die al eeuwenlang als belangrijk ijkpunt dient voor de navigatie. Dat is precies wat wij willen zijn voor onze klanten: een gids die hen helpt de juiste boeken te vinden.

Bijna alle Polare boekwinkels in Nederland en België bieden vanaf 27 juni zowel nieuwe-, tweedehands-, als voordeel boeken en in de studieperiodes tevens een uitgebreid assortiment studieboeken. De introductie van de nieuwe merknaam vormt slechts het beginpunt van de route die Polare de komende tijd zal afleggen. De winkels worden één voor één thematisch ingedeeld zodat de bezoeker onderdeel gaat uitmaken van verschillende belevingswerelden.

Wij willen lezers niet alleen de weg wijzen in ons uitgebreide assortiment, maar ook inspireren met bijzondere boeken en verleiden met een aantrekkelijke presentatie”, aldus Paul Dumas. “Onze medewerkers hebben ongelofelijk veel boekenkennis die ze graag willen delen om lezers te helpen de verhalen achter de omslagen te ontdekken.


Minder onderscheid tussen winkel en online

Ook op online gebied verandert veel. De websites www.selexyz.nl en www.deslegte.com worden 26 juni vervangen door www.polare.nl en in België door www.polare.be. Samen met een handige mobiele app, vormt de webwinkel het natuurlijke verlengstuk van de winkels, waarbij klanten altijd en overal toegang hebben tot het uitgebreide assortiment nieuwe-, tweedehands- en voordeelboeken en objectieve reviews van trouwe klanten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om via de website de beschikbaarheid van boeken in de winkel te checken en te reserveren, of een boek binnen 2 uur vanuit verschillende Polare vestigingen te laten bezorgen met De Boekkoerier. Ook voor de reguliere winkelbezoekers biedt de online winkel uitkomst: een niet-voorradige titel wordt met een paar online klikken de volgende dag gewoon thuisbezorgd.

Paul Dumas: “De webwinkel zal een belangrijk strategisch onderdeel van het concept van Polare vormen. Doordat de scheidslijn tussen online en offline steeds verder vervaagt is het voor klanten belangrijk dat ze zich bij Polare altijd thuis voelen en zowel in de boekwinkel als op de website dezelfde beleving hebben. Wij zetten hierbij zwaar in op ons assortiment maar ook op service en bestelgemak.

Introductie Polare vormt sluitstuk van bewogen jaar
Het Nederlandse Selexyz werd in april 2012 overgenomen door ProCures en daarmee van een faillissement gered. ProCures – dat tevens eigenaar is van de Nederlandse en Belgische boekwinkels van De Slegte – heeft de vestigingen van beide boekwinkels het afgelopen jaar in een aantal steden onder één dak gebracht. Op dit moment heeft Polare 36 vestigingen, waarvan 28 in Nederland en 8 in België. In een aantal Nederlandse steden worden nog filialen samengevoegd, waardoor Polare naar verwachting uiteindelijk 21 vestigingen in Nederland en 8 vestigingen in België telt.

De officiële lancering van de naam ‘Polare’ werd voorafgegaan door een crowd sourcing campagne. Met een groot vraagteken op de gevels werden trouwe lezers opgeroepen om mee te dromen over de boekwinkel van de toekomst. Meer dan 2.000 spontane ideeën kwamen binnen via een ideeën box en lezers leverden waardevolle input via ruim 70.000 antwoorden op tweewekelijkse vragen. Klanten gaven aan vooral behoefte te hebben aan een gevarieerd aanbod, een goede sfeer en vriendelijk personeel dat hen goed kan adviseren. Deze wensen komen nadrukkelijk terug in het nieuwe concept. Inmiddels heeft Polare zelfs personeel aangenomen om de veel gevraagde leeshoek met koffiebar, die al in enkele winkels aanwezig is, ook in andere winkels te introduceren.

Polare viert introductie nieuw merk met feestelijk openingsweekend
Polare viert de introductie van haar nieuwe merk van donderdag 27 t/m zondag 30 juni. De website www.polare.nl en de app gaan al op 26 juni live. Tijdens het feestelijk openingsweekend zullen alle boekwinkels met lezingen, signeersessies, workshops, demonstraties, kortingsacties, hapjes en drankjes en muzikale optredens een geheel eigen invulling aan het feestprogramma geven.Lees meer persberichten in de Polare pressroom.

Maussen Communications & Public Relations is gevestigd in Amsterdam en onderdeel van de Dutch PR Group. Ook onder de aandacht komen? Neem contact met ons op.

AkzoNobel logo
Avontuur logo
Ex-smokers logo
De Wakkere Muis logo
Lexa.nl logo
Mountain Media logo
Nuon logo
Peugeot logo
Staples logo
Studentalent logo
Technogym logo