Tomorrow Design ontwikkelt nieuwe naam en huisstijl 'Polare'

Juni 2013, Maussen Communications & Public Relations
Branding- en designbureau Tomorrow Design heeft in opdracht van ProCures Investments, de eigenaar van de boekwinkels Selexyz en De Slegte, de nieuwe naam en huisstijl ontwikkeld voor de vernieuwde Benelux boekwinkelketen. Met deze lancering wordt het eveneens door Tomorrow Design geïnitieerde ‘?’ tijdperk afgesloten.

Direct na de overname van Selexyz en De Slegte werd Tomorrow Design door ProCures aangetrokken voor de conceptontwikkeling van de nieuwe boekwinkelformule. Om de periode tot de lancering van de nieuwe naam en het vernieuwde winkelconcept te overbruggen werd de ‘?’ campagne ontwikkeld. Alle gevels van de winkels werden van het ‘?’ voorzien en ook binnen in de winkels kwam dit beeld sterk terug. Deze campagne stond in het teken van het ontwikkelen van de beste boekwinkelformule en spoorde de consument aan om actief met de organisatie mee te denken. Deze actie was bijzonder succesvol en toonde de betrokkenheid van de klanten en lezers bij hun eigen boekwinkel. In het uiteindelijke resultaat staat beleving en online integratie in de winkels centraal. Managing director John Berghoff van Tomorrow Design: “Wij willen lezers niet alleen de weg wijzen in het uitgebreide assortiment, maar hen ook inspireren met bijzondere boeken en verleiden met een aantrekkelijke presentatie. De medewerkers van Polare hebben ongelofelijk veel boekenkennis die ze graag willen delen om lezers te helpen de verhalen achter de omslagen te ontdekken.”

Over de naam Polare
De naam Polare is geïnspireerd op de Poolster: ‘Stella Polare’. Een heldere en betrouwbare ster die al eeuwenlang als belangrijk ijkpunt dient voor de navigatie. Berghoff: “Dat is precies wat de nieuwe organisatie wil zijn voor haar klanten: een gids die hen helpt de juiste boeken te vinden”.

Over het proces
“Dit project was voor ons echt een uitdaging”, zegt John Berghoff. “Met onze 361° aanpak hebben wij een proces opgestart waarbinnen alle onderdelen van de retailformule (winkel, identiteit, merk, media, cross channel communicatie, web en product) integraal werden ontwikkeld. Het meest belangrijke bij deze aanpak is het totale commitment van ProCures Investments en het management van Selexyz en De Slegte zelf. Door de korte lijnen en de no-nonsense mentaliteit hebben wij uiterst plezierig met hen kunnen samenwerken”.

Over ProCures
Investeringsmaatschappij ProCures richt zich op M&A advisering en investeringen in bedrijven waarbij waardecreatie op de lange termijn – op basis van diepgaande sectorkennis en expertise in het ontwerpen van business- en herfinancieringsplannen – centraal staat. ProCures werd in 2010 opgericht door Paul Dumas, Maurits Regenboog en Hans Haanappel. De drie partners leveren een combinatie van financiële expertise en operationele ervaring, die wordt aangewend voor het toevoegen van waarde aan bedrijven in een kritische ontwikkelingsfase.

Over Tomorrow Design

Tomorrow® is een internationaal opererend cross channel branding- en designbureau, gevestigd in Amsterdam en werd in 2006 opgericht door John Berghoff, managing director, en Hans Rietveld, creative director. Tomorrow® is in 6 jaar tijd gegroeid tot een bureau met 26 medewerkers en tal van nationale en internationale accounts. De werkwijze van Tomorrow® kenmerkt zich door de 361° branding + design aanpak. Volgens Tomorrow® kan een merk, product of dienst alleen juist gepositioneerd worden door een cross channel aanpak. Waarbij het bureau altijd net die ene graad extra levert omdat dat ene stapje uiteindelijk zoveel extra bij de consument oplevert.


Ook onder de aandacht komen? Neem contact met ons op.

AkzoNobel logo
Avontuur logo
Ex-smokers logo
De Wakkere Muis logo
Lexa.nl logo
Mountain Media logo
Nuon logo
Peugeot logo
Staples logo
Studentalent logo
Technogym logo