The Fixables introduceren radicaal nieuw concept voor smartphone-reparatie

Juli 2013, Maussen Communications & Public Relations | PR bureau Amsterdam
Amper 5 jaar na de introductie van de eerste iPhone in Nederland, bezit inmiddels 61% van de Nederlanders een smartphone¹. Ongeveer de helft van hen laat het kostbare apparaat op een zeker moment uit zijn handen glippen², vaak met val- of waterschade tot gevolg. In het gunstigste geval zit er een barst in het scherm, in het ergste geval doet de telefoon helemaal niets meer: onbereikbaar, nummers kwijt en berichten verloren. Inspelend op de paniek die in zo’n geval ontstaat bij veel smartphone-bezitters, introduceren The Fixables een radicaal nieuwe benadering voor het repareren van smartphones, onder de slogan ‘Relax…it’s only broken’.

Zo volwassen als het verkoopkanaal voor smartphones inmiddels is, zo onvolwassen en weinig transparant is de branche voor reparaties. Veel consumenten voelen zich na een schadegeval nog altijd overgeleverd aan de welwillendheid van hun provider of verzekeraar. Met een beetje pech zijn zij hun telefoon wekenlang kwijt, zonder vooraf inzicht te hebben in de kans op succesvolle reparatie, tijdsduur en kosten. Ook sturen maar weinig smartphone-bezitters hun telefoon met plezier op naar een webwinkel of laten hun persoonlijke bezit met vertrouwen achter bij een schimmig reparatiezaakje.

Grote behoefte aan betrouwbare, professionele en transparante reparateurs
“Dat moet radicaal anders”, zo dachten ondernemers René Smit en Ferry Timmer. “Het ontbrak in deze markt aan betrouwbaarheid, professionaliteit en transparantie, terwijl consumenten en bedrijven juist dáár behoefte aan hebben. De gemiddelde smartphone bevat een schat aan persoonlijke informatie en heeft voor veel mensen een emotionele betekenis. Die wil je het liefst zo snel mogelijk en zonder gedoe weer veilig terug.”

Wie bij The Fixables in Amsterdam binnenstapt, zou de zaak kunnen verwarren met een hippe espressobar. Het ‘operatielab’ achter een grote ruit verraadt echter dat hier ter plekke en met uiterste precisie smartphones en tablets worden gerepareerd. Een nieuw scherm plaatsen, vocht of stof verwijderen, een haperende aansluiting of een defecte knop vervangen…de meeste reparaties worden ter plekke en binnen een half uur uitgevoerd. Nieuwsgierige klanten kunnen meekijken. Als een reparatie toch langer duurt, krijgt de klant een leentoestel mee.

René Smit: “Klanten waarderen het enorm dat we altijd voor hen klaar staan met reparaties, maar ook voor advies. Ondanks dat we op dit moment nog maar een winkel in Amsterdam hebben, komen klanten uit heel Nederland naar ons toe. Ook via onze website komen steeds meer aanvragen binnen van smartphone-bezitters die hun toestel op willen sturen. Daaruit blijkt dat zij het toch een prettig idee vinden dat ze ons altijd kunnen bellen of binnen kunnen stappen in onze winkel.”

The Fixables zijn gevestigd aan de Rijnstraat 165 in Amsterdam. Iedereen kan zonder afspraak terecht van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 20:00 en in het weekend van 10:00 tot 17:00 uur. www.thefixables.nl.

¹ Niezink, A. (3 oktober 2012). Dutch Smartphone User. Beschikbaar via http://www.telecompaper.com/nieuws/smartphone-penetratie-in-eu5-boven-50-nederland-op-61--914561

² Eigen onderzoek The Fixables onder 338 respondenten

Maussen Communications & Public Relations is gevestigd in Amsterdam en onderdeel van de Dutch PR Group. Ook onder de aandacht komen? Neem contact met ons op.

AkzoNobel logo
Avontuur logo
Ex-smokers logo
De Wakkere Muis logo
Lexa.nl logo
Mountain Media logo
Nuon logo
Peugeot logo
Staples logo
Studentalent logo
Technogym logo