ProCures nuanceert faillissementsrapport curator Free Record Shop

Juli 2013, Dutch PR Group | PR Bureau Amsterdam
Investeringsmaatschappij ProCures kon Free Record Shop geen lening verstrekken nadat bleek dat de door Free Record Shop Nederland aangegeven schuldenlast in de praktijk miljoenen euro’s hoger uitviel. Dit meldt woordvoerder ProCures Bart Maussen tegenover Entertainment Business.

Na de overname van de Belgische tak van Free Record Shop en Game Mania door ProCures, zou er vanuit de Belgische vennootschappen zeven miljoen euro worden geleend aan Free Record Shop Holding.In het eergisteren gepubliceerde faillissement verslag wordt gesteld dat dit nooit gebeurd is, waarna Free Record Shop Holding haar faillissement aanvroeg.

ProCures-woordvoerder Bart Maussen plaatst kanttekeningen bij het verslag. “Nadat wij de Belgische tak voor het symbolische bedrag van een euro hadden overgenomen, was er een afspraak om een x-aantal miljoen vanuit de Belgische kas te storten in de Nederlandse onderneming. Dit was onderdeel van ons reddingsplan voor de gehele organisatie.

De cijfers, aangeleverd door de FRS, waarop het plan was gebaseerd, klopten echter niet. De schuldenlast van de Nederlandse organisatie was ‘flink’ hoger dan eerder aangenomen. Als wij het beloofde bedrag hadden gestort, dan was dit onmiddellijk verdampt en was er zeker geen sprake van een ‘redding’. Daarnaast hadden wij inmiddels bestuursverantwoordelijkheid in België en zou ProCures aansprakelijk kunnen worden gesteld voor het weggeven van het geld. Wij hebben toen gezegd: het bedrag wordt gereserveerd en wij maken het over als de garantie er is dat het geld niet in onmiddellijk verdampt.”

Maussen laat verder weten met dat ProCures ook weer een van de gesprekspartners was van de curator. Het is niet bekend of de investeringsmaatschappij ook daadwerkelijk de nieuwe bewindvoerder is.


Bron: Entertainment Business

Lees meer persberichten in de Freerecordshop pressroom.

Maussen Communications & Public Relations is gevestigd in Amsterdam en onderdeel van de Dutch PR Group. Ook onder de aandacht komen? Neem contact met ons op.AkzoNobel logo
Avontuur logo
Ex-smokers logo
De Wakkere Muis logo
Lexa.nl logo
Mountain Media logo
Nuon logo
Peugeot logo
Staples logo
Studentalent logo
Technogym logo