Beroemdheden steunen Europa's eerste 'Dag van de Ex-Roker'

September 2013, Maussen Communications & Public Relations, Pr bureau Amsterdam
Superster DJ Bob Sinclar en Grand Slam tenniskampioene Victoria Azarenka voeren een lijst van beroemdheden aan die hun krachten bundelen met de Europese Commissie om de eerste Dag van de Ex-Roker te vieren.

In de hele Europese Unie vonden op 26 september evenementen plaats om de eerste Dag van de Ex-Roker te vieren. De dag is een initiatief van de ‘Ex-Rokers zijn niet te Stoppen’ campagne van de EC. Het is de eerste gezondheidsdag die de successen van ex-rokers viert. Door rolmodellen te maken van alle ex-rokers, waaronder de 400.000 mensen die zich hebben ingeschreven voor de gratis stoppen-met-roken tool iCoach, hoopt de EC dat nog eens vele duizenden rokers zich laten inspireren om ook te stoppen.

Sinclar en Azarenka sluiten zich aan bij vele andere beroemdheden uit heel Europa om iedereen toe te juichen die een van de zwaarste wedstrijden in het leven heeft gewonnen – stoppen met roken. De European Lung Foundation (www.europeanlung.org), Education for Health (www.educationforhealth.org) en andere gezondheidsorganisaties, goede doelen en vooroplopende werkgevers doen mee aan de festiviteiten. De hoop is dat de Dag van de Ex-Roker aan mensen die nog steeds met tabak worstelen laat zien dat een leven als ex-roker het nastreven waard is.

Op een publiek evenement in Brussel zei Eurocommissaris voor Gezondheid Tonio Borg: “Mijn boodschap vandaag is: ex-rokers, gefeliciteerd! Ex-rokers zijn helden omdat ze vechten en winnen van de verslaving aan sigaretten en daarmee een inspiratie zijn voor anderen. Ik ben verheugd dat zoveel mensen een leven zonder tabak omarmen en ik hoop van harte dat dit nog veel meer mensen zal inspireren om hun voorbeeld te volgen.”

Het publieksevenement was speciaal georganiseerd voor ex-rokers, die in Brussel de kans kregen om Bob Sinclar te ontmoeten. De wereldberoemde DJ doneerde 1.000 gratis downloads van zijn nummer ‘Summer Moonlight’ om de Dag van de Ex-Roker te vieren. Hij verklaarde op het evenement dat zijn betrokkenheid bij de campagne voort komt uit zijn blijdschap over een rookvrije werkomgeving na jaren in clubs gedraaid te hebben. Hij zei: “Nu roken verboden is in de meeste clubs, is de omgeving voor het publiek en voor mij veel beter – Ik kan beter zien, mijn kleding stinkt niet meer en ik weet dat mijn gezondheid niet lijdt onder passief meeroken.” “Ex-rokers hebben meer geld te besteden, een betere gezondheid, een hogere kwaliteit van leven…en ze ruiken absoluut lekkerder. Wanneer je stopt kies je bewust voor het leven en voor je eigen succes. Dat is waarom we vandaag iets te vieren hebben.”

De campagne ‘Ex-Rokers zijn niet te Stoppen’ is gestart in 2011. Het stokpaardje van de EC is gericht op het omkeren van het aantal van 700.000 vermijdbare sterfgevallen per jaar in de EU die gelinkt zijn aan tabak. ‘Ex-Rokers zijn niet te Stoppen’ richt zich specifiek op de 28 miljoen rokers in de EU tussen de 25 en 34 jaar en verschuift op een unieke manier de aandacht van de gevaren van roken naar de voordelen van stoppen. De wetenschappelijk onderbouwde gratis tool iCoach (www.exsmokers.eu) is beschikbaar in 22 EU talen.

De Dag van de Ex-Roker volgt op ‘Quit Smoking With Barça’, een ander recent initiatief van de EC campagne. Dit programma komt voort uit een samenwerking tussen de Europese Commissie en FC Barcelona en ondersteunt al 70.000 mensen bij het stoppen met roken (www.quitsmokingwithbarca.eu).

Terwijl de evenementen rondom de Dag van de Ex-Roker in heel Europa plaatsvonden, is er hoop dat een nieuwe traditie wordt gestart: het feliciteren van ex-rokers en het vieren van gezondheid.

Maussen Communications & Public Relations is gevestigd in Amsterdam en onderdeel van de Dutch PR Group. Ook onder de aandacht komen? Neem contact met ons op.
AkzoNobel logo
Avontuur logo
Ex-smokers logo
De Wakkere Muis logo
Lexa.nl logo
Mountain Media logo
Nuon logo
Peugeot logo
Staples logo
Studentalent logo
Technogym logo