Nederlandse steden betwisten landelijke strijd om gezondheid

Oktober 2013, Maussen Communications & Public Relations, PR Bureau Amsterdam
Van 10 t/m 27 oktober mengen vijf Nederlandse steden zich in een gezonde strijd. Tijdens MOVEYOURCITY strijden inwoners ruim twee weken lang voor de gezondheid van hun stad door zoveel mogelijk te bewegen. De landelijke strijd, een initiatief van wellness company Technogym, stimuleert Nederlanders om de sportschool te bezoeken, vaker te bewegen en gezonder te leven.
 
Nederland kent enkele verontrustende ontwikkelingen op het gebied van zorg en welzijn. In 2012 is het aantal personen dat overleed aan hart- en vaatziekten voor het eerst in jaren gestegen en zijn de uitgaven aan zorg met 3,7 procent toegenomen*. Op agenda’s van overheden en gemeenten neemt het belang van een gezonde levensstijl een prominente plaats in.
 
Vanaf 10 oktober worden inwoners van Amsterdam, Rotterdam, Haarlem, Leeuwarden en Nootdorp tijdens MOVEYOURCITY ruim twee weken lang aangespoord tot het bezoeken van lokale fitnessclubs. Daar steunen zij hun stad in de strijd om gezondheid door zoveel mogelijk te bewegen. De lichamelijke activiteiten van deelnemers worden digitaal geregistreerd, vertaald naar MOVEs, en bijgehouden op www.moveyourcity.nl.
 
Deelnemende clubs beschikken over Technogym’s nieuwste productlijn ARTIS. Via een touchscreen op de cardio-apparaten hebben clubleden toegang tot een profiel met persoonlijke trainingsprogramma’s. De inwoners van de stad waarin na twee weken de meeste MOVEs zijn gerealiseerd tonen daadkracht aan de rest van Nederland en laten zien dat zij daadwerkelijk bijdragen aan de gezondheid van hun stad.
 
MOVEs Generator brengt steden in beweging
Tijdens MOVEYOURCITY wordt in de deelnemende steden een MOVEs Generator geplaatst. Voorbijgangers verzamelen hier MOVEs voor hun stad op een loopband. Ook krijgen zij gelegenheid tot het achterhalen van hun intrinsieke motivatie om te sporten, met de Technogym Aspiration Finder.
 
Deelnemers die tijdens MOVEYOURCITY de meeste MOVEs weten te verzamelen voor hun stad, maken kans op een jaar lang gratis lidmaatschap bij de lokale fitnessclub. Inwoners laten zien dat zij hun stad steunen door de behaalde MOVEs op social media te delen onder vermelding van de tag #MOVEYOURCITY.
 
Campagnewebsite www.moveyourcity.nl bevat de actuele stand in de battle, verdere informatie over de deelnemende steden en clubs en de Technogym Aspiration Finder. De MOVEYOURCITY stedenstrijd is ook te volgen via Facebook en Twitter.

*CBS: Gezondheid en zorg in cijfers 2013. “De sterfte aan hart- en vaatziekten daalde jaren achtereen, maar nam in 2012 voor het eerst weer iets toe. In dat jaar overleden 23 op de 10 duizend inwoners aan deze aandoening. (…) In 2012 is 92,7 miljard euro uitgegeven aan gezondheids- en welzijnszorg, 3,7 procent meer dan een jaar eerder. De groei in 2012 is hiermee een half procentpunt hoger dan de gemiddelde groei over de jaren 2010 en 2011.”

Maussen Communications & Public Relations is gevestigd in Amsterdam en onderdeel van de Dutch PR Group. Ook onder de aandacht komen? Neem contact met ons op.
AkzoNobel logo
Avontuur logo
Ex-smokers logo
De Wakkere Muis logo
Lexa.nl logo
Mountain Media logo
Nuon logo
Peugeot logo
Staples logo
Studentalent logo
Technogym logo