Nootdorp verovert titel ‘Gezondste woonplaats van Nederland’‏

Oktober 2013, Maussen Communications & Public Relations, PR Bureau Amsterdam
Met een klinkende overwinning in de landelijke gezondheidsstrijd MOVEYOURCITY heeft Nootdorp de titel ‘Gezondste woonplaats van Nederland’ in de wacht gesleept. Van 10 t/m 27 oktober verzamelden inwoners van Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Haarlem en Nootdorp zoveel mogelijk MOVEs voor hun woonplaats door te bewegen in lokale fitnessclubs.

Gedurende de eerste dagen van MOVEYOURCITY wisten verschillende steden de koppositie te veroveren. Naarmate de strijd vorderde namen Rotterdam en Nootdorp langzaam maar zeker afstand van de rest van Nederland. Dit resulteerde in een zinderend finaleweekend, waarin de Nootdorpers hun Rotterdamse rivalen versloegen in een nek-aan-nek-race.

1. Nootdorp (905.167 MOVEs)
2. Rotterdam (814.195 MOVEs)
3. Leeuwarden (279.120 MOVEs)
4. Amsterdam (51.746 MOVEs)
5. Haarlem (40.064 MOVEs)

Nootdorpers streden voor hun woonplaats bij Sportstudio Sansi. De fitnessclub is ingericht met de vernieuwende ARTIS productlijn van Technogym, waarop deelnemers een recordaantal MOVEs verzamelden. Op het Paradeplein bewogen inwoners, waaronder burgemeester Rik Buddenberg, voor Nootdorp op een loopband in de speciaal ter gelegenheid van MOVEYOURCITY geplaatste MOVEs Generator.

“Wij zijn ontzettend trots op alle leden die de afgelopen weken een steentje hebben bijgedragen”, zegt Jan van Dijk van Sportstudio Sansi. “Met deze overwinning voor Nootdorp tonen we niet alleen onze ambitie aan de rest van Nederland, maar dragen we ook daadwerkelijk bij aan de gezondheid van onze woonplaats.”

Gezonder leven door meer beweging
MOVEYOURCITY is een samenwerking tussen wellness company Technogym en Nederlandse fitnessclubs om inwoners te stimuleren de sportschool te bezoeken, vaker te bewegen en gezonder te leven. Deelnemers verzamelden ruim twee weken lang MOVEs voor hun woonplaats door in lokale fitnessclubs zoveel mogelijk te bewegen op Technogym’s nieuwe productlijn ARTIS. Inwoners die de meeste MOVEs wisten te verzamelen zijn beloond met een jaar lang gratis lidmaatschap bij hun lokale fitnessclub.

Campagnewebsite www.moveyourcity.nl toont de eindstand in de battle en bevat verdere informatie over de deelnemende steden en clubs. De MOVEYOURCITY stedenstrijd kon tevens worden gevolgd via Facebook en Twitter.

Maussen Communications & Public Relations is gevestigd in Amsterdam en onderdeel van de Dutch PR Group. Ook onder de aandacht komen? Neem contact met ons op.
AkzoNobel logo
Avontuur logo
Ex-smokers logo
De Wakkere Muis logo
Lexa.nl logo
Mountain Media logo
Nuon logo
Peugeot logo
Staples logo
Studentalent logo
Technogym logo