Free Record Shop vraagt faillissement Belgische organisatie aan

November 2013, Maussen Communications & Public Relations, PR Bureau Amsterdam
Free Record Shop heeft zojuist haar medewerkers, de Ondernemingsraad, de vakbonden en haar leveranciers geïnformeerd over de aanvraag van het faillissement voor haar Belgische organisatie. Deze is zojuist ingediend bij de rechtbank in Antwerpen. De organisatie werd afgelopen zomer overgenomen door Fresh Entertainment Holding B.V. Het faillissement betreft de 68 Belgische Free Record Shop vestigingen waar 230 medewerkers actief zijn. De Free Record Shop vestigingen in Nederland en Luxemburg zijn niet bij deze faillissementsaanvraag betrokken.

Free Record Shop hoopt op doorstart in België

Free Record Shop streeft naar een doorstart van haar Belgische activiteiten zodat zoveel mogelijk winkels geopend blijven en een groot aantal banen kan worden veilig gesteld.

Gebrek aan winkelvoorraad noopt Free Record Shop tot aanvraag faillissement
Na de overname van de Belgische organisatie in juli van dit jaar – de Nederlandse organisatie maakte een doorstart na een faillissement – verwachtte Free Record Shop de bevoorrading van de retailketen weer snel op het oude niveau te kunnen terugbrengen. Door het aanhoudend tegenvallende consumentenvertrouwen en de onmogelijkheid van de entertainmentindustrie om in de vorm van aangepaste leveringsvoorwaarden Free Record Shop de helpende hand te reiken, bleef optimale bevoorrading van de winkels uit en kwam met name de Belgische organisatie in zwaar weer. De organisatie restte niets anders dan de aanvraag van het faillissement vanochtend in te dienen.

Lees meer persberichten in de Freerecordshop pressroom.

Maussen Communications & Public Relations is gevestigd in Amsterdam en onderdeel van de Dutch PR Group. Ook onder de aandacht komen? Neem contact met ons op.

AkzoNobel logo
Avontuur logo
Ex-smokers logo
De Wakkere Muis logo
Lexa.nl logo
Mountain Media logo
Nuon logo
Peugeot logo
Staples logo
Studentalent logo
Technogym logo