Polare kondigt reorganisatie aan

November 2013, Maussen Communications & Public Relations | PR bureau Amsterdam
Polare, de Nederlandse boekwinkelketen voortkomend uit een doorstart van het failliete Selexyz en het noodlijdende De Slegte, ziet zich genoodzaakt maatregelen te nemen om haar organisatie aan te passen aan de sterk gekrompen omzet. De organisatie heeft eergisteren een positief advies ontvangen van de ondernemingsraad op het door de directie ingediende reorganisatieplan. Dit plan omhelst onder meer het schrappen van 54 fte’s (75 arbeidsplaatsen) in Nederland.

De Nederlandse detailhandel wordt al jaren in zijn greep gehouden door een laag consumentenvertrouwen en teruglopende consumentenbestedingen. Ook de boekensector ondervindt de gevolgen van deze trend. De omzet in de branche daalt sinds 2008 en heeft haar dieptepunt nog niet bereikt. In het derde kwartaal van 2013 daalde de totale verkoop van boeken in Nederland met meer dan 11% en de omzet in de Top-100 titels liet zelfs een daling van circa 20% zien.

Ook in de winkels van Polare lopen de omzetten terug, zonder zicht op structurele verbetering op de korte en langere termijn. Hierdoor is de organisatie genoodzaakt te snijden in de kosten, en de omvang van haar huidige personele bezetting terug te dringen. De reorganisatie is niet alleen gericht op inkrimping van het personeelsbestand, maar ook op flexibilisering van de organisatie zodat deze beter kan meebewegen met de omzetvolumes. Tevens neemt Polare maatregelen door te bezuinigen op facilitaire diensten en huisvestingskosten.

Op dit moment biedt Polare werkgelegenheid aan 336 fte’s. Het huidige reorganisatieplan – waarbij 54 fte’s verloren gaan – volgt op de eerdere reorganisatie die in 2012 werd ingezet ten tijde van de fusie tussen Selexyz en De Slegte. Voor alle medewerkers die hun baan verliezen is een sociaal plan opgesteld.


Lees meer persberichten in de Polare pressroom.


Maussen Communications & Public Relations is gevestigd in Amsterdam en onderdeel van de Dutch PR Group. Ook onder de aandacht komen? Neem contact met ons op.

AkzoNobel logo
Avontuur logo
Ex-smokers logo
De Wakkere Muis logo
Lexa.nl logo
Mountain Media logo
Nuon logo
Peugeot logo
Staples logo
Studentalent logo
Technogym logo