Kinderen grootste brokkenmakers met tablets

December 2013, Maussen Communications & Public Relations
Bijna de helft (45 procent) van de Nederlandse huishoudens met internettoegang beschikt over een tablet. Onder gezinnen met kinderen is dit zelfs 62 procent, zo berekende het CBS onlangs¹. Kinderen zijn fervent gebruikers van de tablet van hun ouders, maar ook de grootste brokkenmakers. Meer dan de helft van de schades die tablets oplopen worden veroorzaakt door kinderen, zo stellen The Fixables.

Van smartphones is al langer bekend dat ze vaak schade oplopen doordat ze bijna constant blootstaan aan gevaar: van een onvoorziene wasbeurt of duik in het toilet, tot een val uit een jaszak of autoportier. Tablets blijken vooral binnenshuis erg kwetsbaar, zeker in de handen van kinderen. Zij beschouwen het apparaat als ieder ander stuk speelgoed en gaan er ook op die manier mee om. Op basis van de honderden exemplaren die de reparateurs van The Fixables dit jaar al onder ogen kregen, zetten zij de vijf belangrijkste oorzaken voor tabletschade op een rij.

Oorzaken schade aan tablets:
1. Zitschade: kinderen die op een tablet staan of zitten, waardoor het scherm barst.  
2. Valschade: een val van een tafel, bureau of bank, met schade aan de behuizing of het scherm tot gevolg.
3. Oplaadschade: tablets die tijdens het opladen vallen en aan het snoer blijven hangen. Hierdoor trekt de connector scheef en beschadigt het moederbord.
4. Drukschade: tijdens het vervoeren van de tablet in een tas, kan deze drukschade van andere voorwerpen oplopen. Hoe groter het scherm, hoe kwetsbaarder de tablet. Hier geldt dat volwassenen grotere brokkenmakers zijn dan kinderen.
5. Waterschade: een omvallende kop koffie of glas limonade kan vervelende waterschade veroorzaken. Gelukkig kunnen de meeste tablets wel tegen en spatje water.

‘Naked’ tablet blijft populair
Een degelijke beschermhoes is de beste oplossing om deze risico’s op schade te beperken. Zo voorkomt een opklikbare ‘sleeve’ krassen en biedt een ‘case’ bescherming tegen valschade. Een speciale ‘kids case’ is zelfs bestand tegen de grootste brokkenmakers. The Fixables: “Veel volwassenen blijven hun iPad of Gallaxy Tab echter liever ‘naked’ gebruiken, omdat de hoezen afbreuk doen aan het design. Zij onderschatten de risico’s op schade, of nemen deze simpelweg voor lief.”

Meeste tablets goed te repareren
Wie zijn tablet niet in een hoes wil gebruiken en ook de kinderen niet teleur wil stellen, wordt al snel verleid tot de aanschaf van een merkloze (kinder)tablet. Deze goedkope apparaten lijken ideaal, maar zijn erg kwetsbaar, moeilijk te beschermen en bijna niet te repareren wanneer het misgaat, of alleen tegen hoge kosten. The Fixables: “De tablets van de bekende A-merken zijn in de meeste gevallen gelukkig wél eenvoudig te repareren. Bijkomend voordeel is dat een reparatie vaak kan worden gedeclareerd op de inboedelverzekering. Ons advies blijft echter altijd om tablets goed te beschermen, zeker in de buurt van kinderen.”

¹ Centraal Bureau voor de Statistiek. 28 november 2013. ‘Steeds vaker laptop, smartphone en tablet in huis’. http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/vrije-tijd-cultuur/publicaties/artikelen/archief/2013/2013-3926-wm.htm

Maussen Communications & Public Relations is gevestigd in Amsterdam en onderdeel van de Dutch PR Group. Ook onder de aandacht komen? Neem contact met ons op.
AkzoNobel logo
Avontuur logo
Ex-smokers logo
De Wakkere Muis logo
Lexa.nl logo
Mountain Media logo
Nuon logo
Peugeot logo
Staples logo
Studentalent logo
Technogym logo