Boekverkopers Polare: ‘De vlucht’ beste boek 2013

December 2013, Maussen Communications & Public Relations
De boekverkopers van Polare hebben De vlucht van Jesús Carrasco en Het raadsel van alles wat leeft van Jan-Paul Schutten uitgeroepen tot respectievelijk beste boek en beste jeugdboek van 2013. Met de verkiezing wil Polare de meest memorabele boeken onder de aandacht brengen die nog niet bekend zijn bij het grote publiek.

Jan van de Wouw, commercieel directeur bij Polare: “Onze boekverkopers hebben zich een slag in de rondte gelezen om alle prachtige nieuwe titels die in 2013 zijn uitgekomen te beoordelen, zodat zij onze klanten goed kunnen adviseren. Over De vlucht en Het raadsel van alles wat leeft zijn zij onverdeeld enthousiast. Door deze titels te belonen met het predicaat ‘Polare Boek van het Jaar 2013’ en ze extra te promoten in de winkels en in onze webwinkel, hopen we dat nog meer lezers kennis maken met deze pareltjes.”

Polare boek van het jaar 2013: De Vlucht
Senior boekverkoper Toine Susijn van Polare Nijmegen over De vlucht: "Een jongen op de vlucht voor zijn belagers, dwars door het barre Spaanse platteland. Carrasco maakt op meesterlijke wijze de angst, de hitte en de droogte voelbaar en leidt de lezer naar een even barre als explosieve ontknoping.”

Paloma Sanchez van Dijck, adjunct-uitgever Meulenhoff: “Wij zijn verschrikkelijk trots dat de Polare boekverkopers De vlucht hebben verkozen tot boek van het jaar en hopen dat nu nog veel meer lezers zich zullen laten raken door dit krachtige en ontroerende debuut.”

Polare jeugdboek van het jaar 2013: Het raadsel van alles wat leeft
Het beste jeugdboek van 2013 was volgens de Polare boekverkopers Het raadsel van alles wat leeft van Jan-Paul Schutten. Maria Lievense, al zeven jaar kinderboekenexpert bij Polare: “Al bij het aanschouwen van dit informatieve jeugdboek word je hebberig en nieuwsgierig. Een oogverblindende vormgeving, goud op snee, vol prikkelende, levendige illustraties van Floor Rieder en wonderschone teksten van Jan-Paul Schutten die de evolutietheorie prachtig beschrijven.”

Polare publieksfavoriet
Niet alleen de boekverkopers van Polare kiezen het beste boek van het jaar 2013. Vanaf zaterdag 21 december kunnen boekenliefhebbers ook zelf hun keuze voor het beste boek van 2013 kenbaar maken. De winnaar zal op 30 december worden bekroond met de titel ‘Polare publieksfavoriet’.

Lees meer persberichten in de Polare pressroom.

Maussen Communications & Public Relations is gevestigd in Amsterdam en onderdeel van de Dutch PR Group. Ook onder de aandacht komen? Neem contact met ons op.

AkzoNobel logo
Avontuur logo
Ex-smokers logo
De Wakkere Muis logo
Lexa.nl logo
Mountain Media logo
Nuon logo
Peugeot logo
Staples logo
Studentalent logo
Technogym logo