Polare in gesprek met CB over leveringscondities

Januari 2014, Maussen Communications & Public Relations, PR Bureau Amsterdam
Diverse media hebben vandaag bericht over het stopzetten van leveringen door CB aan boekwinkelketen Polare. Op een aantal punten moet deze berichtgeving worden aangevuld, genuanceerd of zelfs ontkracht:

•    Op dit moment zijn Polare en CB met elkaar in gesprek over de onderlinge leverings- en betalingscondities. In afwachting van het resultaat van deze gesprekken heeft CB de leveringen aan Polare voorlopig eenzijdig opgeschort.

•    Berichten dat er sprake zou zijn van een betalingsachterstand of openstaande rekeningen zijn pertinent onjuist. De gesprekken tussen Polare en CB over de onderlinge leverings- en betalingscondities zijn al sinds begin december 2013 gaande en vinden plaats in het kader van kostenbesparingen die Polare doorvoert om teruglopende omzetten te pareren. Juist om eventuele problemen vóór te zijn is Polare niet alleen met CB maar ook met haar andere belangrijke leveranciers in gesprek over verbeterde leverings- en betalingscondities. Ook de in november 2013 aangekondigde reorganisatie maakt onderdeel uit van deze operatie.

•    Polare verwacht binnen enkele dagen met CB overeenstemming te bereiken over de leverings- en betalingscondities. Het is in hun gezamenlijk belang, alsook in het belang van de gehele Nederlandse boekensector, dat de leveringen zo snel mogelijk worden hervat.

•    De winkels van Polare zijn goed bevoorraad. Consumenten ondervinden op dit moment dan ook weinig tot geen hinder van de opgeschorte leveringen.

•    Niet alleen Polare, maar de gehele boekenmarkt ondervindt momenteel de gevolgen van teruglopende omzetten. In het derde kwartaal van 2013 daalde de totale verkoop van boeken in Nederland met meer dan 11%. De omzet in de Top-100 titels liet zelfs een daling van circa 20% zien.Lees meer persberichten in de Polare pressroom.

Maussen Communications & Public Relations is gevestigd in Amsterdam en onderdeel van de Dutch PR Group. Ook onder de aandacht komen? Neem contact met ons op.


AkzoNobel logo
Avontuur logo
Ex-smokers logo
De Wakkere Muis logo
Lexa.nl logo
Mountain Media logo
Nuon logo
Peugeot logo
Staples logo
Studentalent logo
Technogym logo