Google Glass-gestuurde loopband van Technogym ‘Product of the year 2014’

Januari 2014, Maussen Communications & Public Relations | PR bureau Amsterdam
’s Werelds eerste Google Glass-gestuurde loopband is door professionals in de sportindustrie verkozen tot ‘Product of the Year 2014’. De revolutionaire technologie van Technogym, toonaangevend producent van fitness apparatuur en wellness concepten, is onderscheiden met een ISPO Award. Technogym toont de Google Glass-gestuurde loopband voor het eerst op Europese bodem in München, tijdens vakbeurs ISPO 2014 (van 26 t/m 29 januari).

De ISPO industry awards zijn uitgereikt tijdens een grote show in München, aan de vooravond van de jaarlijkse vakbeurs voor de wereldwijde sportindustrie. Een vakjury bestaande uit vooraanstaande professionals uit de internationale sportwereld kende de awards toe aan de ‘most exceptional sporting goods’.

Technogym’s loopband met Google Glass-integratie stelt gebruikers in staat om te communiceren met het apparaat. De Google Glass projecteert feedback op de brillenglazen in de vorm van trainingsgegevens, zoals snelheid, afstand en tijdsduur. Google Glass-dragers reguleren de snelheid van de loopband met spraakopdrachten. Tijdens het trainen kunnen zij via een webcam communiceren met een personal trainer of met vrienden. Technogym verwacht dat de revolutionaire loopband app-ontwikkelaars zal inspireren om de nieuwe technologische mogelijkheden van fitnessapparaten te benutten.

De loopband met Google Glass-integratie is ontwikkeld op ‘s werelds eerste Android 4.0 open API platform voor cardio trainingsapparaten. Dit platform, genaamd UNITY, is door Technogym ontwikkeld om een volledig persoonlijke trainingservaring te bieden. Via een touchscreen op de apparaten loggen gebruikers in op een persoonlijk account. Daar krijgen zij inzicht in individuele trainingsprogramma’s en resultaten, en beheren zij hun eigen apps.

Nerio Alessandri, president en oprichter van Technogym: “Het UNITY display op de fitnessapparaten heeft de look en feel van een tablet en biedt een revolutionaire, interactieve trainingservaring. Gebruikers hebben toegang tot persoonlijke trainingsprogramma’s en hun favoriete apps, tv-programma's en entertainment. Het platform is open voor andere apps en apparaten, zoals de Google Glass en populaire lifestyle tracking apps.

Gebruikers kunnen de apps downloaden in de Technogym App Store, een verzamelplaats voor fitness, wellness en lifestyle apps. UNITY kan al gekoppeld worden aan de grote sociale netwerken en aan veelgebruikte fitness en lifestyle tracking apps, zoals MapMyFitness, RunKeeper en Withings. UNITY is het eerste en enige touchscreen in de fitnessindustrie waarop gebruikers via een webcam kunnen communiceren met hun personal trainer of vrienden.

UNITY is onderdeel van het concept ‘Wellness on the Go’. Dit is het eerste complete ecosysteem van fitnessapparaten, toepassingen en programma’s, die samenkomen in een overkoepelend cloud computing platform: Technogym mywellnesscloud. Hiermee hebben gebruikers altijd en overal ter wereld inzicht in hun persoonlijke trainingsdata.

De Google Glass-integratie zal later dit jaar beschikbaar zijn. Bezoekers van ISPO 2014 kunnen in München alvast kennis maken met ’s werelds eerste Google Glass-gestuurde loopband (ISPO Award stand, hal A2, stand #309).


Lees meer persberichten in de TechnoGym pressroom.

Maussen Communications & Public Relations is gevestigd in Amsterdam en onderdeel van de Dutch PR Group. Ook onder de aandacht komen? Neem contact met ons op.AkzoNobel logo
Avontuur logo
Ex-smokers logo
De Wakkere Muis logo
Lexa.nl logo
Mountain Media logo
Nuon logo
Peugeot logo
Staples logo
Studentalent logo
Technogym logo