Free Record Shop in zwaar weer

April 2013, Maussen Communications & Public Relations|PR Bureau Amsterdam
Free Record Shop en zusterketen Game Mania beleven zware tijden. Met de invoering van een drastisch gewijzigd business model heeft de organisatie het laatste jaar hard gewerkt aan haar herpositionering in de entertainmentindustrie. Niet zonder succes. Met de verkoop van geluidsdragers, games en consumentenelektronica hebben Free Record Shop en Game Mania hun positie binnen de Nederlandse en Belgische markt dan ook weten te verankeren. Mede doordat financiers beide winkelketens na jarenlange samenwerking de rug hebben toegekeerd, is de organisatie in zwaar weer beland. Momenteel wordt de mogelijkheid van (gedeeltelijke) verkoop onderzocht teneinde Free Record Shop en Game Mania te laten voortbestaan.
 
Veranderende markt noopte Free Record Shop tot reorganisatie
Door de huidige crisis is het consumentenvertrouwen al een paar jaar gedaald en beleeft de retailsector momenteel zware tijden. Dit was in november 2012 aanleiding voor Free Record Shop om een reorganisatie door te voeren die momenteel in volle gang is en inmiddels vruchten heeft afgeworpen. Naar verwachting wordt de reorganisatie eind 2013 afgerond en zal de organisatie binnen twee jaar zwarte cijfers kunnen tonen.
 
Free Record Shop in gesprek met ProCures
Free Record Shop en Game Mania Nederland zijn momenteel in gesprek met investeringsmaatschappij ProCures, de organisatie die vorig jaar boekhandelketens Selexyz en De Slegte overnam en succesvol herstructureerde. ProCures is van mening dat Free Record Shop en Game Mania een sterke positie binnen de veranderende entertainmentindustrie kunnen behouden en onderzoekt nu de mogelijke scenario‚Äôs voor een overname van deze winkelketens. Gezien het jarenlange succesvolle track record van Free Record Shop en Game Mania heeft ProCures het volste vertrouwen in de welwillende opstelling van verhuurders en toeleveranciers om tot constructieve afspraken te komen, die een overname en derhalve de continuering van de  bedrijfsvoering mogelijk maken.

Lees meer persberichten in de Freerecordshop pressroom.

Maussen Communications & Public Relations is gevestigd in Amsterdam en onderdeel van de Dutch PR Group. Ook onder de aandacht komen? Neem contact met ons op.


AkzoNobel logo
Avontuur logo
Ex-smokers logo
De Wakkere Muis logo
Lexa.nl logo
Mountain Media logo
Nuon logo
Peugeot logo
Staples logo
Studentalent logo
Technogym logo