Pantarhei Bioscience verlegt focus naar kankeronderzoek via oprichting van nieuw dochterbedrijf Pantarhei Oncology


24 maart
Het in 2001 opgerichte Pantarhei Bioscience uit Zeist maakt vandaag de oprichting bekend van het dochterbedrijf Pantarhei Oncology. In deze aparte organisatie met nieuw management, worden innovatieve behandelingsconcepten voor kanker van de voortplantingsorganen ondergebracht. De ontwikkeling van nieuwe medicijnen op het gebied van de gezondheid van de vrouw blijft het aandachtsgebied van Pantarhei Bioscience.

Vandaag maakt Pantarhei Bioscience de oprichting bekend van het dochterbedrijf Pantarhei Oncology gericht op de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen voor verbeterde behandeling van kanker van de voortplantingsorganen zoals ovarium (eierstok)kanker, borstkanker en prostaatkanker.

Pantarhei Bioscience is in 2001 opgericht door Herjan Coelingh Bennink. Sinds 2006 is Michiel Meurs als CFO betrokken bij het management van Pantarhei Bioscience. Herjan Coelingh Bennink is de voormalig directeur van de research en development (R&D) op het gebied van "Women's Health" van voorheen Organon in Oss (nu MSD). Deze R&D was met name gericht op nieuwe anticonceptiva, geneesmiddelen voor de behandeling van onvruchtbaarheid en hormonale behandelingen voor overgangsklachten. Pantarhei Bioscience heeft sinds 2001 succesvol geneesmiddelen ontwikkeld op basis van nieuwe toepassingen van bestaande hormonen op dezelfde gebieden. Het bedrijf is vanaf de oprichting gefinancierd door privé investeerders en via licentie inkomsten van ontwikkelde producten.

Het management van het nieuwe Pantarhei Oncology bestaat uit Eric van der Aa, CEO en Yvette Zimmerman, COO, beiden managers met uitgebreide ervaring op het gebied van geneesmiddelenontwikkeling; voorheen werkzaam bij Pantarhei Bioscience en daarvoor o.a. bij Organon. Het eerste project van Pantarhei Oncology is de onlangs aangekondigde internationale samenwerking met het Franse bedrijf HRA Pharma (Parijs) voor de verdere gezamenlijke ontwikkeling van een innovatieve immuuntherapie van uitgezaaide ovariumkanker. Pantarhei Bioscience heeft dit behandelingsconcept preklinisch ontwikkeld en samen met HRA Pharma wordt de verdere pre-klinische en klinische ontwikkeling uitgevoerd. Het Franse bedrijf financiert dit traject en heeft de exclusieve wereldwijde rechten verworven om de nieuwe therapie te commercialiseren. Het product bevindt zich momenteel in de eindfase van het preklinische onderzoek en de vaccinontwikkeling en zal in 2016 in klinische studies getest gaan worden.
AkzoNobel logo
Avontuur logo
Ex-smokers logo
De Wakkere Muis logo
Lexa.nl logo
Mountain Media logo
Nuon logo
Peugeot logo
Staples logo
Studentalent logo
Technogym logo