A-Point, ENOT en Kesbeke genomineerd voor Amsterdam Business Award 2015


30 maart
Uit tientallen inzendingen heeft de jury A-Point, ENOT en Kesbeke genomineerd voor de Amsterdam Business Award 2015. De zesde editie van de award zal tijdens een groot galadiner op 28 mei in NH Grand Hotel Krasnapolsky aan de winnende ondernemer worden uitgereikt. Ook de meest beeldbepalende culturele ondernemer en een voor de stad belangrijk internationaal bedrijf worden tijdens het ondernemersgala onderscheiden.

De drie genomineerde bedrijven worden binnenkort bezocht door een jury die hen beoordeelt op innovatief denkvermogen, duurzaamheid, toekomstvastheid, maatschappelijke betrokkenheid en hun bijdrage aan de regio. De jury wordt voorgezeten door Nico Perdaan (eigenaar en partner van Jan Accountants) en bestaat verder uit Bart Maussen (oprichter en eigenaar van de Dutch PR Group), Philip van Poecke (sales director van De Telegraaf), Eric Traa (regiodirecteur Rabobank Markt-Centrum Amsterdam) en Arthur van der Kroef (partner bij Van Diepen Van der Kroef Advocaten).

Tijdens het galadiner op 28 mei in NH Grand Hotel Krasnapolsky wordt bekendgemaakt wie van de drie genomineerden zich de waardige opvolger mag noemen van Olcay Gulsen van Supertrash (2010), Hans Brouwer van Massive Music (2011), Raymond Cloosterman van Rituals (2012), Guido Heezen van Effectory (2013) en Renny Ramakers van Droog (2014). De winnaar ontvangt een advertentiebudget in de Telegraaf ter waarde van 25.000 euro.

Amsterdam Cultural Business Award en Amsterdam International Business Award

Naast de Business Award worden tijdens de gala-avond ook de Amsterdam Cultural Business Award en de Amsterdam International Business Award uitgereikt aan een ondernemer die vooroploopt in de culturele sector en aan een van de 2.300 internationale bedrijven die een belangrijke rol spelen in de internationale ontwikkeling van de hoofdstedelijke economie. De cultuurprijs werd in 2012 gewonnen door Ivo van Hove van Toneelgroep Amsterdam en in 2013 door Pierre Audi, de artistiek directeur van De Nederlandse Opera en het Holland Festival. Vorig jaar ging Amsterdam Dance Event met de Cultural Business Award naar huis. Dook van den Boer van Tata Steel was in 2013 de eerste winnaar van de internationale prijs, opgevolgd door Darren Huston van Booking.com in 2014.

Genomineerden Amsterdam Business Award 2015
De A-Point Group is dealer van de automerken Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, SEAT en ŠKODA. Daarnaast beschikt het over schadeherstelbedrijven, Euromobil Rent-A-Car en een leasemaatschappij genaamd LeasePoint. Sinds 1959 is A-Point een veelzijdige organisatie met een duidelijke visie op service en kwaliteit. Onder leiding van Fred Starkenbrug en Evert Overtoom wordt in 8 vestigingen gewerkt aan de mobiliteit van hun klanten.

De tweede genomineerde is ENOT (Eerste Nederlandsche Optische en Technische industrie), een 'one stop shop' brillenglas- en monturenleverancier gericht op de zelfstandige opticien. ENOT Amsterdam levert een assortiment brillenglazen en monturen in alle kwaliteitssegmenten. Met een eigen ambachtelijke slijperij, een inslijpcentrale en professioneel opgeleide glasadviseurs en verkoopmedewerkers heeft ENOT, onder leiding van Lorens Keip, de expertise in huis om opticiens met raad en daad terzijde te staan.

De derde genomineerde is Kesbeke, een bijzondere producent van fijne tafelzuren, waaronder augurken, Amsterdamse uien, zilveruitjes, sauzen en piccalilly's. De ambacht van het Amsterdamse bedrijf wordt weerspiegeld in de zorgvuldige bereiding. De liefde en aandacht voor het product maakt dat Kesbeke misschien niet de grootste, maar wel de beste is. Oos Kesbeke voorziet retail, horeca en business to business van zijn zuurspecialiteit.
AkzoNobel logo
Avontuur logo
Ex-smokers logo
De Wakkere Muis logo
Lexa.nl logo
Mountain Media logo
Nuon logo
Peugeot logo
Staples logo
Studentalent logo
Technogym logo