Basefarm als Partner aangesloten op Outsourcing Hub


8 april
Basefarm is als een van de eerste ICT-dienstverleners in Nederland aangesloten op Outsourcing Hub, het onafhankelijke online platform dat ICT-serviceproviders en uitbesteders op een unieke manier bij elkaar brengt.

Dankzij Outsourcing Hub kunnen afnemers van ICT-diensten en ICT-serviceproviders elkaar in een eerder stadium vinden. Doordat de partijen elkaar sneller en beter kunnen leren kennen, wordt de kans op een echte match flink vergroot. Het doel is succesvolle ICT-outsourcing, met betere matches en waarbij de benodigde effort en kosten voor alle betrokken partijen omlaag gaan.

Naast betere matches en meer qualified leads levert Outsourcing Hub ook een aantal andere voordelen. Omdat het matching platform in zowel kosten als benodigde effort zeer laagdrempelig is, kan een uitbesteder in een veel eerder stadium inventariseren welke providers geschikt zijn. Dat betekent volgens Marcel Ravenhorst, Country Manager, Basefarm Nederland dat we eerder en ook veel gerichter met elkaar in gesprek kunnen gaan. Dat doet wat met de kwaliteit van het selectieproces en de uiteindelijke uitbesteding. Daar komt nog eens bij dat door bijvoorbeeld een deel van de standaard RFI-vragen en -antwoorden te automatiseren, een deel van de selectieprocedure significant sneller en effici├źnter kan worden doorlopen. En door in dat proces additionele criteria te hanteren die normaliter pas in de RFP-fase worden gebruikt, wordt het risico dat partijen onnodig veel effort van elkaar vragen aanzienlijk verkleind.

Ten slotte waardeert Ravenhorst het initiatief en de ambitie van Outsourcing Hub om met een aantal additionele functionaliteiten het leven voor de uitbestedende partijen wat makkelijker te maken. "Door bijvoorbeeld de Peer to Peer zoekfunctie faciliteert Outsourcing Hub op een heel gerichte manier kennisdeling tussen CIO's en ICT-managers van uitbesteders onderling. En met behulp van de Monitor-Me functie wordt het heel gemakkelijk belangrijke organisatie- en portfoliowijzigingen van providers via het systeem op gerichte wijze te melden bij huidige klanten, geïnteresseerde leads en third party advisors - het matching principe zorgt daarbij dat alleen de voor die partij betreffende relevante informatie wordt doorgezet."

Eigenlijk kent de lancering van Outsourcing Hub en de potentie van het systeem alleen maar winnaars. Wat dat betreft is het meer dan een matching platform en is er goed nagedacht over een verbindend ecosysteem waar providers, uitbesteders en gerelateerde derde partijen allemaal hun voordeel kunnen halen uit het inzetten van Outsourcing Hub.

Basefarm is Participant Partner van Outsourcing Hub en als zodanig met haar gegevens bekend in het systeem, in het bijzonder voor wat betreft de ICT outsourcing dienstverlening.
AkzoNobel logo
Avontuur logo
Ex-smokers logo
De Wakkere Muis logo
Lexa.nl logo
Mountain Media logo
Nuon logo
Peugeot logo
Staples logo
Studentalent logo
Technogym logo