Weet je je geen raad met een smartphone of tablet? The Fixables bieden een workshop aan

PHOTO
8 juni 2015
Voor veel consumenten kunnen de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van smartphones overdonderend zijn. Een belangrijke reden is dat veel smartphonebezitters niet weten hoe ze moeten omgaan met het besturingssysteem van hun toestel. Er zou meer aandacht voor deze doelgroep moeten komen, zo stellen The Fixables, want steeds meer Nederlanders schaffen een smartphone of tablet aan. Door consumenten een IOS of een Android cursus aan te bieden, kunnen ze met wat ondersteuning beter vertrouwd raken met de nieuwe techniek.

Het aantal Nederlanders dat een smartphone of tablet bezit blijft fors toenemen. Inmiddels hebben tien miljoen Nederlanders een smartphone en is het bezit van tablets (met name onder 65-plussers) enorm toegenomen de laatste jaren. Bezat in 2013 43 procent van de 65-plussers een tablet, in 2014 is dat al opgelopen tot 56 procent. Echter, veel consumenten weten gewoonweg niet hoe ze moeten omgaan met een tablet of smartphone. Het ontbreekt vaak aan technische kennis hoe bijvoorbeeld gegevens eenvoudig beschermd kunnen worden.

René Smit en Ferry Timmer van The Fixables: “Wij vinden dat mensen te veel afhankelijk worden van techniek, zonder dat ze er bij stil staan wat ze met die techniek kunnen doen. Wij vinden het belangrijk dat mensen zelf aan de slag gaan met hun toestellen. Als wij onze klanten de technische mogelijkheden van hun smartphones of tablets laten zien en we laten ze vervolgens zelf bepaalde problemen met hun toestel oplossen, kunnen we de angst weghalen."

Door consumenten beter te informeren over de besturingssystemen van smartphones en tablets, hopen The Fixables dat klanten meer vertrouwd raken met de huidige technologie. "Wij willen dat onze klanten zo lang mogelijk gebruik kunnen maken van hun toestellen en hopen hiermee te voorkomen dat data verloren gaat. We geloven in het investeren in klantkennis en streven naar lange termijn relaties."
AkzoNobel logo
Avontuur logo
Ex-smokers logo
De Wakkere Muis logo
Lexa.nl logo
Mountain Media logo
Nuon logo
Peugeot logo
Staples logo
Studentalent logo
Technogym logo