Recruiter GrassGreener Europe introduceert een vernieuwende manier van rekruteren

10 juni
Headhuntersduo Barenholz en Oppenheim haalt bekroond bureau met innovatieve methodiek en techniek naar Europa. GrassGreener Europe en haar in huis ontwikkelde methodiek ‘i-intro‘ heeft zich inmiddels bewezen op haar thuismarkt. Na een jaar vrijblijvende samenwerking is de Europese operatie overgenomen door Barenholz en Oppenheim in oktober 2014. De werkwijze is innovatief, onderscheidend van de traditionele wijze, en nog belangrijker, ook veel succesvoller waar het gaat om inzichtelijkheid en meetbaarheid en kwaliteit van het proces, zowel voor de opdrachtgever alsook de kandidaat. Daarnaast blijkt de methodiek ook te leiden tot een veel hogere retentie van medewerkers die op deze wijze bij een nieuwe werkgever starten. De eerste succesvolle projecten zijn inmiddels al afgewerkt.

Het reeds jarenlang samenwerkende headhuntersduo Eli Barenholz en Henriette Oppenheim willen met GrassGreener Europe de zogenaamde ‘gebakken lucht’ uit de traditionele executive-search halen. Klanten uit verscheidene sectoren worden zeer actief betrokken bij de recruitment procedure, waardoor het door de opdrachtgevers veelal als afstandelijk beschouwde proces uiterst transparant en inzichtelijk wordt gemaakt. Hoe dat in zijn werking gaat?

GrassGreener Europe onderscheidt zich in haar zorgvuldige manier van werven, door naast de traditionele cognitieve intelligentie ook de emotionele intelligentie mee te nemen in de recruitment procedure. Het belang van de match in emotionele intelligentie van de kandidaat met mogelijk zijn/haar werkgever, leidinggevende collega’s en/of ondergeschikten is bepalend voor het al dan niet hebben van een succesvolle arbeidsrelatie op de lange termijn. Nog altijd beheert 37% van de middelgrote ondernemingen zijn belangrijkste HR-gegevens in Excel (ADP Global HCM Study, januari 2014), of vergelijkbare databases. Daardoor is het vrijwel onmogelijk om gegevens over talentmanagement samen te voegen en via één centrale plek toegankelijk te maken, zowel voor HR, als voor de directie, managers en medewerkers. Echter, met de unieke software i-intro wordt de volledige verzameling van essentiële kandidateninformatie eenvoudig online beschikbaar gesteld voor opdrachtgevers. Hierdoor worden ze niet overbelast met een enorme hoeveelheid aan informatie, maar verschaft GrassGreener Europe hen duidelijke inzicht. Via een directe online toegang tot I-Intro wordt voortaan alle verzamelde informatie over de kandidaten (cv, samenvatting kandidaat profiel, psychometrische testresultaten, antwoorden op kerncompetentie vragen, en een intro video) compact weergegeven.

GrassGreener Europe stopt niet als de kandidaat geleverd is, maar adviseert de opdrachtgever ook hoe hij/zij het gesprek met de door GrassGreener Europe aangedragen kandidaat dient aan te gaan. Dat deze verassende en innovatieve aanpak succesvol is blijkt wel uit het feit dat meer dan 96% van de geplaatste kandidaten door GrassGreener Europe, na 12 maanden nog steeds dezelfde positie heeft. Ten opzichte van de reguliere recruiting is dit uitzonderlijk hoog. Met het gedetailleerd in kaart brengen van vakspecialisten op management niveau zien Barenholz en Oppenheim dat er altijd behoefte is aan transparantie en inzichtelijke loopbaanbegeleiding op persoonlijk niveau.
AkzoNobel logo
Avontuur logo
Ex-smokers logo
De Wakkere Muis logo
Lexa.nl logo
Mountain Media logo
Nuon logo
Peugeot logo
Staples logo
Studentalent logo
Technogym logo