Technogym doneert 650.000 maaltijden aan ondervoede kinderen

29 oktober 2015
Technogym lanceerde tijdens de Expo Milano 2015 de sociale campagne “Let’s Move & Donate Food” om tijdens de wereldexpo aandacht te vragen voor World Food Day. Het idee achter de campagne is fysieke beweging om te zetten in maaltijden voor kinderen in landen waar ondervoeding orde van de dag is. De campagne wordt ondersteund door het World Food Program van de VN.

De World Food Day is dé dag om het succes van de campagne “Let’s Move & Donate Food” te vieren. De campagne haalde onlangs haar target van 650.000 maaltijden, die werden gedoneerd aan kinderen in de armste landen van de wereld. Technogym promoot dat wellness een sociale kans is voor iedereen. “Let’s Move & Donate Food” is een initiatief om door technologie en samenwerking een wereld zonder honger te creëren. Door de samenwerking met het WFP doet Technogym mee aan de wereldwijde “Zero Hunger Challenge” initiatief, gelanceerd door de secretaris-generaal van de VN, Ban Ki-Moon.

Binnen het thema van de Expo “Feeding the planet, Energy for life” konden bezoekers van de beurs hun fysieke beweging doneren aan de campagne van Technogym. Door te sporten op de aanwezige Technogym apparaten of door het bewandelen van het Expo terrein werd fysieke beweging gemeten. De gegenereerde beweging werd gemeten door Technogym Ecosystem app, het eerste wereldwijde platform voor fysieke beweging management gebaseerd op apparaten die gelinkt zijn met een cloud platform. Vervolgens werd de waarde van de fysieke beweging direct omgezet in maaltijden voor de kinderen in nood. Op deze manier krijgt fysieke beweging een sociale waarde en wordt het niet alleen gezond voor de sporters.

Naast de fysieke beweging die werd gegenereerd op de Milan Expo, deden ook sportscholen over de hele wereld mee. Sporters konden hier met de Technogym app hun bewegingen meten en delen, om deze vervolgens te doneren aan de campagne. In de eerste maanden van de beurs deden 50.000 mensen mee aan de campagne. Zij verzamelden samen meer dan 650 miljoen MOVEs, wat overeenkomt met ongeveer 300 miljoen verbrande calorieën en 41.000 verloren kilo’s.
AkzoNobel logo
Avontuur logo
Ex-smokers logo
De Wakkere Muis logo
Lexa.nl logo
Mountain Media logo
Nuon logo
Peugeot logo
Staples logo
Studentalent logo
Technogym logo