Nuon Energieshirt
Nuon logo
Energieleverancier Nuon, onderdeel van Vattenfall, was acht jaar lang officieel sponsor van de KNVB. Dit sponsorschap kwam onder meer tot uiting in de selectie van de Officiële Nuon Ballenjongens (j/m) voor de vriendschappelijke- en kwalificatiewedstrijden van Oranje voorafgaand aan de Europese- en Wereldkampioenschappen.  

Maussen Communications & Public Relations, onderdeel van de Dutch PR Group, was verantwoordelijk voor de PR strategie en executie van deze sponsorcampagne. Door het onder de aandacht brengen van de mogelijkheid om een Officiële Nuon Ballenjongen (j/m) te worden, de regionale- en nationale selectiedagen en het uiteindelijke optreden tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal, raakten de media gedurende het hele jaar nauw bij de campagne betrokken.

Wij ontwikkelden daarnaast een concept om van de Ballenjongens ‘lokale helden’ te maken, waarmee veel publiciteit werd behaald in lokale en regionale media. Voorafgaand aan het WK voetbal in Zuid-Afrika in 2010 lanceerden wij het Nuon Energieshirt: een temperatuurgevoelig shirt dat oranje kleurt zodra de spanning en lichaamstemperatuur stijgen.

Met dank aan deze inspanningen werd Nuon geprofileerd als facilitator, resulterend in verhoogde naamsbekendheid en waardering.
AkzoNobel logo
Avontuur logo
Ex-smokers logo
De Wakkere Muis logo
Lexa.nl logo
Mountain Media logo
Nuon logo
Peugeot logo
Staples logo
Studentalent logo
Technogym logo