Relatietherapie

Relatietherapie in Amsterdam of bij u thuis.

Overweegt u in relatietherapie te gaan en zoekt u een relatietherapeut die bij u past?
Edward Koldewijn is concreet, scherp en heeft humor. Hij voelt aan wat lastig tussen u beiden ligt. Door vragen te stellen die u niet eerder had bedacht komen er antwoorden en oplossingen die u nog niet had gehoord. Zo stroomt de liefde weer sneller als u voor mogelijk had gehouden.

Edward begeleidt relatietherapie in zijn praktijk op de Paleisstraat in Amsterdam. Maar als u het prettiger vindt komt hij bij u thuis. Edward werkt ook buiten kantooruren en in heel Nederland. Op verzoek komt hij langs in uw woning in het buitenland.
Heftige relatiecrisis of voelt u niet zoveel meer voor elkaar?

Elk huwelijk heeft crisissen nodig om zich te kunnen aanpassen aan nieuwe omstandigheden of levensfases. Ingesleten patronen kunnen wel degelijk verlaten worden. De oude gewoontes hebben de relatie veelal gediend om zorgvuldig met elkaar om te gaan. Als de omstandigheden veranderen maar de gewoontes bij een partner blijven terwijl de ander zich wel wil aanpassen, dan ontstaat er verwijdering van elkaar. Die verwijdering ontstaat ook als de persoonlijke ontwikkeling van de ene partner snel verloopt en hij of zij het gevoel heeft dat de ander hierin achterblijft.
Vertrouwen

Door heftige incidenten kan het vertrouwen weg zijn. Bijvoorbeeld als een partner zich niet meer gesteund of erkend voelt door de ander. Of als één van de partners een buitenechtelijke relatie heeft of heeft gehad. Als het vertrouwen niet herstelt of als een partner geen ontwikkeling ziet in het gedrag van de ander, dan komt er veelal een einde aan de relatie. Het gebrek aan vertrouwen of emotionele afstand hoeft echter niet tot een breuk te leiden. Veelal is er sprake van beeldvorming dat de ander niet deugt. Liefdevol gedrag wordt niet meer opgemerkt of er zijn achterliggende redenen waarom iemand zijn of haar partner niet meer durft te vertrouwen. Het is goed om te onderzoeken of het beeld wat is ontstaan wel klopt, alvorens de beslissing wordt genomen om de relatie te beëindigen.
Een liefdesrelatie met iemand die een familievermogen bezit

Het bezit van een vermogen of het vooruitzicht daarop kan zwaar wegen binnen de relatie. Het zet de verwachtingen van elkaar veelal op scherp. Het is goed om elkaars achtergronden over de omgang met en gevoelswaarde van geld beter te leren begrijpen. Het is goed om uit te spreken welke invloed het vermogen heeft op de relatie en op de eigenwaarde van beide partners. Het kan fijn zijn om, in onze aanwezigheid en onder onze begeleiding in relatietherapie, hierover in gesprek te gaan.
Mogelijke gespreksonderwerpen van onze relatietherapie:

 • Er hangt een scheiding in de lucht. U wilt alles ondernomen hebben voordat u tot deze beslissing overgaat.
  Na de verkoop van het bedrijf of pensionering ontstaan er andere verhoudingen. Het kan zijn dat u hierin aanpassingsproblemen ondervindt.
 • Er zijn nieuwe liefdes in het spel. U heeft moeite dit bespreekbaar te maken of om een keuze te maken.
 • U komt moeilijk tot een keuze voor gezinsuitbreiding of niet.
 • U heeft het gevoel niet geheel uzelf te kunnen zijn in het bijzijn van de ander.
 • U voelt nog maar weinig emotionele verbondenheid met elkaar.
 • Er is geen actieve seksualiteit meer binnen uw relatie. U wilt hierin verandering brengen.
 • Uw interesses zijn zo verschillend dat u nog maar weinig gemeenschappelijkheid voelt.
 • Er is sprake van dat een partner een innige relatie onderhoudt met drank, drugs, werk, gokken of seks.
 • Uw intieme verlangens zijn niet bespreekbaar binnen uw relatie.
 • Uw vermogen stelt u in staat om veel keuzes uit te stellen of om zaken op te lossen zonder de confrontatie aan te moeten gaan met uw partner. U realiseert zich dat het geen structurele oplossing is maar ziet op tegen het gesprek en de eventuele gevolgen.

Wij hebben jarenlange ervaring in het bieden van relatietherapie in voorgenoemde situaties. U kunt dag en nacht op ons rekenen.

Ons theoretisch kader voor relatietherapie is geïnspireerd door David Schnarch, Emotionally Focused Therapy (EFT), Solution Focused Therapie (SFT) en Systeemtherapie.

Wilt u hierover eerst iets lezen? Wij raden de volgende boeken aan:

http://www.bol.com/nl/p/houd-me-vast/9200000017760306/
http://www.bol.com/nl/p/passionate-marriage/1001004006425047/